Pas cu pas

 

Sansa egala – mai mult decat un concurs muzical

 

Ce se poate spune despre un concurs de interpretare adresat micilor pianisti si violonisti care viseaza sa faca o cariera muzicala? Ca este un eveniment necesar, ca poate schimba destine sau ca va face lumea mai frumoasa? Ca a reusit sa adune inca de la a doua editie peste 130 de instrumentisti inscrisi in concurs, sau poate ca a reusit sa isi surprinda musafirii si pentru ca i-a asteptat cu gustari, apa minerala si cozonaci? Ca fiecare participant a plecat acasa cu un mic cadou, sau ca s-au oferit chiar premii în bani? Ca organizatorii isi propun si mai mult dacat atat?
Nu. „Sansa egala” nu este doar un concurs, ci este un proiect ambitios pe care câtiva oameni din comunitatea noastra îl construiesc asemenea unui puzzle, dar în care piesele sunt copiii si profesorii lor, aflati în adevarate relatii de simbioza.
La propunerea Asociatiei „Sansa competitionala”, reprezentata de catre doamna profesor Gyarmati Andrea Katalin, Liceul Vocational de Arta din Tîrgu Mures a raspuns ca un partener de cursa lunga, implicarea corpului profesoral fiind total. Beneficiind si de sprijinul câtorva firme muresene, dar si a Asociatiei LMG Galati, proiectul a prins contur cu tusa buna, sanatoasa. Chiar daca se afla la doar a doua editie, www.sansaegala tinde sa devina un brand local, cu o reala perspectiva  de a sparge tipare, iar primele reactii ale participantilor din acest an o dovedesc.
Începuta ca din joaca, aceasta „frumoasa poveste pentru copii” începe sa capete o forma tot mai concreta, dublata însa si de substanta. Mai mult decât atât, cei doi organizatori ai evenimentului, Gyarmati Andrea Katalin si Silvia Stroia sunt hotarâti sa adauge în proiect si alte module, ca de exemplu înfiintarea primului „cabinet de solfegiu digital” la Tîrgu Mures pentru a adapta metodele de învatare la conditiile de mediu (online) actuale, sau organizarea unei caravane a micutilor „compozitori” mureseni în care copii si profesori ai Liceului Vocational de Arta din Tîrgu Mures sa mearga în alte scoli de arta din tara si sa desfasoare lectii deschise cu acest „cabinet de solfegiu digital”, având ca obiectiv final posibilitatea de a adauga la concursul „Sansa egala” a unei sectiuni noi, aceea de compozitie.
„Sansa egala” este un proiect al comunitatii muresene, o provocare pe care orasul nostru o propune tuturor scolilor de arta din tara de a cauta împreuna talente, de a le încuraja, iar atunci când este nevoie, de a le ocroti. Acesti copii talentati sunt un dar de la Dumnezeu si noi avem datoria de a face tot ceea ce ne sta în putinta pentru ca „scânteia de geniu” din ei sa nu se risipeasca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *