Bursele „Sansa egala”

 

Despre daruri de la Dumnezeu, dar mai ales despre darurile de la oameni…
Începem astazi un drum nou al proiectului „Sansa egala” oferind prima bursa, dar facem acest lucru cu nadejdea ca ele vor ajunge într-o buna zi sa devina banale tocmai datorita numarului lor. Si, ca sa am sufletul împacat, îi multumesc public prietenei care prin gestul ei a grabit acest nou proiect. Delia Duican a fost omul care a dorit sa-i multumeasca lui Dumnezeu pentru împlinirile celor doi fii ai ei ajutând alti copii, practic, necunoscuti. Cu astfel de oameni alaturi nu pot sa ma consider altfel decat binecuvântat. Astfel de prieteni ma fac sa cred ca drumul e bun.

 

În urma cu doua luni, Asociatia Sansa Competitionala organiza un concert caritabil împreuna cu olimpicii Liceului Vocational de Arta din Târgu Mures, iar printre cei care si-au oferit sprijinul s-a numarat si Volgyesi Bianca cls. XI-OBOI, eleva profesorului Moldovan Ioan Lirca. Trebuie sa spun ca atunci a fost „o aparitie” pentru foarte multi dintre cei prezenti, momentul ei fiind unul dintre cele mai bine primite din tot concertul. Acesta a fost si motivul pentru care, împreuna cu doamna Gyarmati Andrea Katalin, liderul „Proiectului Sansa egala”, am încercat sa aflam mai multe lucruri despre aceasta tânara atât de promitatoare si, nu mica ne-a fost mirarea sa aflam ca Bianca provine dintr-o familie cu posibilitati modeste, ca încearca sa îsi desavârseasca maiestria folosind un instrument si mai modest, oferit de care scoala, ca multe dintre cele pe care si le-ar dori sunt adesea puse pe o lista de asteptare fara termene precise.
Si totusi, aveam în fata un caz în care Ambitia unui copil, secondata de tenacitatea unui profesor, se încapatâna sa nu risipeasca un dar de la Dumnezeu, un talent pus în trupul si în sufletul unei fetite care a crezut în Steaua ei.
A doua zi, dupa o discutie scurta, am decis ca Volgyesi Bianca sa fie prima care va beneficia de „Bursa Sansa egala”, aceasta constând în acoperirea cheltuielilor legate de participarea la „Tabara muzicala din Piatra Neamt”, în perioada 3-9 iulie 2016, unde va lua parte la cursul de maiestrie sustinut de Prof. Dorin Gluga din Bucuresti.
Si, ca o confirmare a faptului ca darurile pe care alegi sa le faci se întorc de cele mai multe ori, iata ce a mai facut bursiera noastra în ultimele doua luni, enumerat sec:

 

Rezultate( dupa concertul din 20 aprilie)
– Olimpiada Nationala – Bucuresti Locul II
– Locul I si Premiul Sigusmund Toduta – Bistrita Nasaud
– Concert cu Filarmonica de Stat din Tîrgu Mures
– „Lira de Aur”- Suceava – Premiul I cu 100 puncte si a intrat in finala concursului Pentru „Marele premiu”

 

Când vezi atâta daruire, atâta înversunare de a nu risipi darul divin, parca îti pare rau pentru ca nu poti sa daruiesti si mai mult, dar sa daruiesti cu speranta ca exemplul tau îi va determina si pe alt semen sa faca la fel, sa ude o alta floare care sta sa se deschida.

Bianca, sa nu uiti ca, într-o buna zi, sa daruiesti si tu din putinul tau unui copil care poarta harul sunetelor în el.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *